Asser Filmliga

Chinese box

16 november 1998, 12:00 uur / 16 november 1998, 12:00 uur

Vivian onderhoudt al tien jaar haar studentenvriendje. Na jaren van hard werken is het haar gelukt om een karaokebar van de grond te krijgen. Dan groeit bij Vivian de noodzaak van geborgenheid. Ze wil zekerheid en voert de druk op bij Chang om te trouwen. Deze voelt daar niet zoveel voor. Chang is van studentje uitgegroeid tot een van de leidende figuren in de zakenwereld en vindt Vivian eigenlijk niet goed genoeg voor hem.

Om dit op te lossen klopt Chang aan bij zijn vriend John, die al jaren smoorverliefd is op Vivian. Hij vraagt John met Vivian te vertrekken voordat Hong Kong wordt overgedragen aan China. Changs opzet slaagt, want eenmaal bij elkaar slaat de vonk in alle hevigheid over, in een wanhopige poging veiligheid te vinden in hun onzekere toekomst. Dat niet alleen, ook de toekomst van de twee geliefden bestaat uit vele onderzekerheden.

Als een rode draad door het verhaal loopt het gegeven van de laatste dagen van Hong Kong als Britse kolonie en wat de ingrijpende overdracht betekent voor de stad en haar bewoners.

Regisseur: Wayne Wang

Frankrijk/Japan/Verenigde Staten, 1997, 109 minuten

Met: Jeremy Irons, Gong Li, Maggie Cheung, Ruben Blades, Jared Harri

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.