Asser Filmliga

Bin-jip

5 september 2005, 12:00 uur / 5 september 2005, 12:00 uur

Een jonge man maakt er een gewoonte van om tijdens zijn motortochten een slaapplaats te zoeken in huizen waar niemand thuis is. Hij kijkt in de avond of er nog reclamemateriaal aan de deurknop hangt. Hij is als een dief die afwast en opruimt, een inbreker die in ruil voor een onopgemerkte overnachting en wat eten de klok gelijkzet of de weegschaal repareert.

Wanneer hij op een dag een voor het oog lege villa binnendringt, ontmoet hij daar een jonge vrouw. Nadat zij hem voorzichtig duidelijk gemaakt heeft wat er precies met haar aan de hand is, gaat hij er vandoor.
Als hij wat later terugkomt is hij getuige van hoe de jonge vrouw door haar man mishandeld wordt. Het lukt hem in te grijpen en de echtgenoot buiten spel te zetten. Samen gaan ze er vandoor. De oude leefstijl wordt weer opgepakt en nu gaan ze met zijn tweeën van leeg huis naar leeg huis.

De regisseur schreef over zijn film “ieder van ons is een leeg huis, wachtend op iemand die de deur opent en ons bevrijdt”. De film gaat niet over inbreken maar over wat het huis symboliseert, namelijk het menselijk hart.

Van de maker van ‘Spring, summer, fall, winter…. and spring’.

Regisseur: Kim Ki-Duk

Scenario: Kim Ki-Duk

Zuid-Korea/Japan, 2004, 95 minuten

Met: Jae Hee, Lee Seung-Yeon

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.