Asser Filmliga

Les Plus Belles Années d’une Vie

15 augustus 2020, 15:30 uur / 16 augustus 2020, 15:30 uur

De onverwachte geliefden Anne en Jean-Louis ontmoeten elkaar weer, vijftig jaar later. Dit vervolg gaat over liefde die niet uitdooft. Het is een hymne aan het leven, opnieuw meesterlijk geregisseerd door Claude Lelouch.

Ze kenden elkaar lang geleden: een man en een vrouw wiens prachtige en onverwachte romance ontroerde in ‘Un homme et une femme’, de inmiddels iconische film die onze kijk op liefde voor altijd veranderde. Maar nu voormalig autocoureur Jean-Louis zich steeds meer lijkt te verliezen in zijn herinneringen, probeert zijn zoon hem te herenigen met de vrouw die hij niet kon koesteren, maar waar zijn geheugen en dromen nog vol van zijn. Anne en Jean-Louis ontmoeten elkaar weer en hun verhaal gaat verder waar het stopte, vijftig jaar eerder.

De tijd is vooral hard geweest voor Jean-Louis, die slecht ter been is en steeds meer vergeet. Maar de tijd met Anne is hij nooit vergeten. Sympathiek vervolg met nagenoeg dezelfde cast en crew.
Doorsneden met fragmenten uit het origineel, zodat het verstrijken van de tijd (de acteurs zijn inmiddels ver over de tachtig) goed zichtbaar wordt. Toch maakte Lelouch geen film over de naderende dood, maar over het resterende leven.

Drama / Komedie

Regisseur: Claude Lelouch

Frankrijk, 2019, 90 minuten

Met: Jean-Louis Trintignant, Anouk Aimée, Souad Amidou

Filmagenda

Nieuwe films volgen zodra mogelijk.

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.