Asser Filmliga

La puta y la ballena

6 november 2006, 12:00 uur / 7 november 2006, 12:00 uur

In het diepe zuiden aan de Patagonische kust is de oceaan altijd warm en komen walvissen om te paren. Twee mooie vrouwen gaan hun verleden herontdekken, een zit in het lichaam van de zondige, de ander is bijna een heilige.

In ‘La puta y la ballena’ (De hoer en de walvis) vertelt Puenza (‘La historia official’) het verhaal van Vera een schrijfster die in haar jeugd een bestseller publiceerde maar sindsdien opzoek is naar inspiratie. Die vindt ze in een oude koffer die foto’s bevat van de in de Spaanse burgeroorlog omgekomen Emilie en de mooie mysterieuze en eveneens jong gestorven Lola.
Maar wat is het verhaal achter de foto’s?

Terwijl Vera over hen begint na te denken komen ze op het scherm tot leven. Voor de echte antwoorden moet Vera naar Patagonië, waar heden en verleden door elkaar beginnen te lopen, waarbij de innerlijke logica belangrijker is dan de feitelijke.

Cameravoering is fraai: beelden van het heden zijn strak en koel, terwijl het verleden een warme en theatrale indruk maakt. Daarbij gevoegd mooie muziek (een must voor de tango liefhebbers), een snufje erotiek, een walvis, sterk acteerwerk en wonderschone natuur.

Regisseur: Luis Puenzo

Argentinië/Spanje, 2004, 122 minuten

Met: Sbaraglia, Aitana Sánchez-Gijón, Pep Munné, Miguel Ángel Solá

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.