Asser Filmliga

Volver

11 december 2006, 12:00 uur / 12 december 2006, 12:00 uur

Penélope Cruz is de kordate huisvrouw Raimunda, die na de onverwachte dood van haar man besluit dit aan niemand te vertellen. Haar zuster Sole verzwijgt op haar beurt voor Raimunda dat hun dode moeder bij haar logeert. Een oude vriendin van de familie die in een talkshow allerlei familiegeheimen verteld maakt het er niet beter op. Terwijl Raimunda stiekem het restaurant van de buurman overneemt tijdens zijn vakantie, blijkt dochter Paula heel goed met oma op te kunnen schieten. Dit alles leidt tot een bonte verzameling leugens, humor, dans en tranen.

‘Volver’ betekent terugkeren, en dat thema manifesteert zich op allerlei manieren. Zo keert de moeder bijvoorbeeld terug naar Sole, terwijl allerhande emoties en herinneringen bij Raimunda terugkomen door de situatie waarin zij verzeild raakt.
Alle thema’s en ideeën komen samen in één fantastische scène waarin Raimunda een traditioneel Spaans liedje zingt. Deze scène is het definitieve en onmiskenbare bewijs dat Almodóvar een meestercineast is, die zijn kunst tot in de puntjes beheerst.

Almodóvar heeft een geweldige cast verzameld, met als absolute ster Penélope Cruz, die duidelijk toch het meest thuis is in Spaanse films en daarin het beste van haar kunnen laat zien.

Op Cannes 2006 won ‘Volver’ prijzen voor het Beste Scenario en de Beste Actrice(s).

Regisseur: Pedro Almodóvar

Scenario: Pedro Almodóvar

Spanje, 2006, 130 minuten

Met: Penélope Cruz, Carmen Maura, Lola Dueñas, Yohana Cobo

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.