Asser Filmliga

Venus

12 november 2007, 12:00 uur / 13 november 2007, 12:00 uur

Maurice (Peter O’Toole) en Ian zijn oude vrienden, beiden veteraanacteurs die het nooit echt hebben gemaakt. Ook nu, in hun ‘gouden jaren’, blijven ze werken. Maurice speelt bijvoorbeeld een stervende patiënt in een televisieserie. Maar hun comfortabele routines en hun pleziertjes tijdens het ontbijt in hun favoriete café worden ruw verstoord door de komst van Ians achternicht Jessie.

De werkloze twintigjarige blijkt niet de verwachte cultuurminnende jonge vrouw te zijn, maar een in joggingpak gehesen, op de bank liggende chipsetende tiener. Al snel werkt ze Ian op de zenuwen, maar Maurice leeft op en laat haar de culturele hoogtepunten van Londen zien. Terwijl Maurice probeert zijn ervaring over te brengen op Jessie, zonder resultaat overigens, merkt hij hoe verrassend weinig hij eigenlijk weet over zichzelf, nu zijn leven ten einde loopt.

Voor de legendarische Peter O’Toole leverde deze rol zijn achtste Oscarnominatie op, zijn eerste was voor ‘Lawrence of Arabia’. Maar ook dit keer greep hij ernaast helaas.

Regisseur: Roger Michell

Groot-Brittannië, 2006, 95 minuten

Met: Peter O\'Toole, Leslie Phillips, Jodie Whittaker, Richard Griffiths

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.