Asser Filmliga

Un homme et une femme

8 augustus 2020, 15:30 uur / 9 augustus 2020, 15:30 uur

Digitale restauratie van de iconische liefdesklassieker van Claude Lelouch met Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée. Beide zijn iconen van de Franse film.
Ruim vijftig jaar geleden spatte hun filmromance van het doek in de klassieker ‘Un homme et une femme’ (1966). De succesvolle film van Claude Lelouche won een Gouden Palm op het Filmfestival in Cannes (Beste Film) en maar liefst twee Oscars (Beste Scenario, Beste Buitenlandse Film).

De film is gerestaureerd en weer te zien in de bioscoop vanwege het verschijnen van ‘Les plus belles années d’une vie’, het vervolg met wederom Trintignant en Aimée in de hoofdrollen.

We volgen Jean-Louis en Anne die elkaar ontmoeten op de school van hun kinderen. Beiden hebben hun eerdere partners verloren en zijn voorzichtig in de liefde. En ondanks dat ze allebei bang zijn gekwetst te worden, is de hartstochtelijke romance tussen de autocoureur en de scriptgirl onvermijdelijk.

Met ‘Un homme et une femme’ schilderde Claude Lelouche een hartverwarmend en soms humoristisch portret van echte liefde tussen twee door het leven getekende mensen.

Drama/Romantiek

Regisseur: Claude Lelouch

Frankrijk, 1966, 102 minuten

Met: Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Pierre Barouh

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.