Asser Filmliga

Tu ridi

13 december 1999, 12:00 uur / 13 december 1999, 12:00 uur

De Italiaanse broers Paolo & Vittorio Taviani (‘Padre Padrone’) verfilmden in ‘Tu ridi’ (Jij lacht) twee verhalen van de Siciliaanse schrijver Luigi Pirandello.

In het tweede verhaal trekken ze de lijn door naar het huidige maffiageweld op Sicilië. Vijftien jaar geleden hadden ze ook al veel succes met hun Pirandello-verfilming ‘Kaos’.

FELICE
Zijn naam mag dan wel ‘gelukkig’ betekenen, maar dat is Felice bepaald niet. Zijn operacarrière liep spaak door een hartkwaal. En nu verdenkt zijn vrouw hem van ontrouw, omdat hij in zijn slaap zo onbedaarlijk lacht. Hij kan zich die vrolijke dromen niet eens herinneren, totdat een collega zelfmoord pleegt. Dan ontmoet hij Nora, op wie hij vroeger een oogje had toen ze nog in het operakoor zong.

I DUE SEQUESTRI (TWEE ONTVOERINGEN)
Een 12-jarige jongen, zoon van een gearresteerde maffiabaas, wordt ontvoerd om zijn vader tot zwijgen te dwingen. Het toeval wil dat er in hetzelfde berggebied 100 jaar geleden ook een ontvoering plaatsvond. Niet van een kind, maar van een oude man die in zijn gegijzelde situatie langzaam een vaderfiguur voor zijn nieuwe ‘familie’ werd.

Regisseur: Paolo & Vittorio Taviani

Scenario: Paolo & Vittorio Taviani

Italië, 1998, 102 minuten

Met: Antonio Albanese, Sabrina Ferilli, Turi Ferro, Lello Arena, Steve Spedicato

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.