Asser Filmliga

The pledge

4 maart 2002, 12:00 uur / 4 maart 2002, 12:00 uur

Jack Black (Nicholson) is een politieman in Reno Nevada. Vlak voor zijn pensionering wordt hij geconfronteerd met een gruwelijk kindermoord. Deze aangrijpende gebeurtenis doet hem besluiten zijn permanente vakantie uit te stellen. Hij belooft de moeder de moordenaar van haar kind te vinden. Na zijn pensionering koopt hij een oud tankstation dat hij als uitvalbasis gebruikt. Hij sluit vriendschap met Lori (Robin Wright-Penn), en haar dochtertje, die wel iets weg heeft van het vermoorde meisje. Kan hij het meisje gebruiken als lokkertje voor de moordenaar?

Het scenario uit deze film is ontrokken uit een boek van Friedich Dürrenmatt ‘Das Versprechen’ (1958). Penn is bedreven in het oproepen van een beklemmende en onheilspellende sfeer. De natuur van Nevada speelt een onherbergzame bijrol. Penn is een gedegen verhalenverteller, die oprecht geïnteresseerd is in zijn personages. Penn en Nicholson laten op overtuigende wijze zien hoe dun de grens tussen gedrevenheid en gekte soms kan zijn. Misschien is ‘The pledge’ wel zo goed omdat de twee mannen diep in de donkere krochten van hun eigen geest durven te zoeken.

Regisseur: Sean Penn

Verenigde Staten, 2001, 124 minuten

Met: Jack Nicholson, Robin Wright Penn, Aaron Eckhart, Vanessa Redgrave, Sam Shepard, Harry Dean Stanton, Helen Mirren, Mickey Rourke, Benicio Del Toro

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.