Asser Filmliga

The last station

17 mei 2010, 12:00 uur / 18 mei 2010, 12:00 uur

Na ruim 45 jaar huwelijk is het vuur nog lang niet gedoofd tussen de beroemde Russische schrijver Leo Tolstoy (Christopher Plummer) en zijn vrouw, Gravin Sofya Tolstoy (Helen Mirren). Dit vuur uit zich echter steeds meer in heftige ruzies. Tolstoy wil een eenvoudig leven zonder bezit terwijl Sofya enorm hecht aan haar adellijke bestaan.

Grootheden Christopher Plummer en Oscarwinnares Helen Mirren en Paul Giamatti spelen de hoofdrollen in de meeslepende ‘The last station’ over het latere leven van Leo Tolstoy. De focus op zijn groeiende tweestrijd tussen de liefde voor zijn vrouw en hun afwijkende idealen maakt van ‘The last station’ een boeiende, grappige en ontroerende blik op het leven van één van de grootste literaire schrijvers ooit.

De film is gebaseerd op de roman ‘Het laatste station’ van J. Parini. Zowel Helen Mirren als Christopher Plummer hebben als echtpaar “Tolstoy” beiden een Oscarnominatie ontvangen voor hun rollen. Helen Mirren won eerder de grote prijs voor ‘Beste Actrice’ op het Rome Film Festival voor haar rol in deze film.

Regisseur: Michael Hoffman

Scenario: Michael Hoffman

Duitsland/Rusland/Engeland, 2009, 112 minuten

Met: Christopher Plummer, Helen Mirren, James McAvoy, Kerry Condon, Paul Giamatti

Filmagenda

Nieuwe films volgen zodra mogelijk.

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.