Asser Filmliga

The curse of the jade scorpion

19 augustus 2002, 12:00 uur / 19 augustus 2002, 12:00 uur

Gesitueerd in het New York van de jaren veertig speelt de film zich af rondom een verzekeringsbedrijf, waar toprechercheur C.W. Briggs (Woody Allen) diefstallen als de beste weet op te lossen. Hierin komt echter verandering als hij zijn werkwijze aan moet passen vanwege de komst van de nieuwe efficiency-expert Betty-Ann (Helen Hunt). Briggs en Betty-Ann zijn meteen aartsrivalen van elkaar binnen het bedrijf.

Tijdens een dinershow worden ze door magiër Voltan uit het publiek gevist om te worden gehypnotiseerd. Later blijkt dat Voltan duistere plannen heeft met deze hypnose, hij laat Briggs de ene kraak na de andere zetten. Deze kraken moet hij vervolgens zelf weer oplossen namens zijn bedrijf. Betty-Ann zet er een extra team privé-detectives op en de bewijzen tegen Briggs stapelen zich op. Woody Allen zou Woody Allen niet zijn als de ene bizarre situatie de andere niet zou opvolgen.

Allen houdt in de gehele film een fijn ouderwets sfeertje vast met gezellige jazzy muziek. Hij is hilarisch in zijn voortdurende stroom van one-liners en Helen Hunt is goed op dreef in de bekvechtpartijen tussen de twee hoofdrolspelers.

Regisseur: Woody Allen

Scenario: Woody Allen

Verenigde Staten, 2001, 103 minuten

Met: Woody Allen, Helen Hunt, Elizabeth Berkley, Charlize Theron, Dan Aykroyd

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.