Asser Filmliga

Sunshine

26 mei 2003, 12:00 uur / 26 mei 2003, 12:00 uur

‘Sunshine’ vertelt het verhaal van drie generaties van de Budapestse familie Sonnenschein tegen de achtergrond van een hele eeuw geschiedenis. Een doorleefde ervaring van de joodse bourgeoisie in Centraal Europa vanaf het Habsburgse rijk tot aan de revolutie van 1956.

Ivan Sonnenschein vertelt het verhaal dat begint met zijn overgrootvader, Emmanuel, die het familiefortuin uit de grond stampte vanuit zijn enige erfenis, een zakboekje waarin het geheime recept staat van een geneeskrachtig elixir “Sunshine Tonicum”. Dankzij de reputatie (en het drankje) van zijn vader weet Ignatz Sonnenschein het uitgesproken antisemitisme van de Hongaarse beau monde te omzeilen en wordt zo, na zijn bekering tot het katholicisme, een gerespecteerd en gevreesd rechter.
Ivan, de zoon van Adam, kiest voor een politieke carrière. Hij wordt echter meegesleurd in een affaire met de vrouw van een machtig politicus. Wanneer hij de opdracht krijgt om “de vijanden van het volk” te vervolgen – een heksenjacht die ook zijn eigen liefdesleven en identiteit dreigt bloot te leggen – is hij bereid om alles op het spel te zetten om het verleden recht in de ogen te kijken en de waarheid te onthullen…

Regisseur: Istvan Szabo

Hongarije, 1999, 181 minuten

Met: Ralph Fiennes, Rosemary Harris, Rachel Weisz, Jennifer Ehle, Deborah Unger, Molly Parker

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.