Asser Filmliga

Samson & Delilah

25 oktober 2010, 12:00 uur / 26 oktober 2010, 12:00 uur

In een afgelegen Aboriginal gemeenschap in het midden van Australië is het leven een eindeloze herhaling. Dagen gaan voorbij zonder enige verandering en niemand lijkt zich daar druk over te maken. De mannen maken er muziek, de stille tiener Samson vult zijn dagen met het snuiven van benzine. Hij heeft een oogje op de even oude Delilah, maar zij moet niets van hem hebben. Delilah woont bij haar oma Nana. Samen maken ze Aboriginalschilderijen die worden verkocht in kunstgalerijen.

Wanneer de oma van Delilah op een dag niet meer wakker wordt uit haar slaap, heeft de gemeenschap het op Delilah gemunt. Samson besluit haar te helpen. Verstoten door hun familie, vertrekken ze samen naar de stad. Daar ontdekken ze dat het leven als daklozen buiten de gemeenschap nog wreder kan zijn. Ze hebben alleen elkaar nog, maar liefde veroordeelt nooit.

De film heeft diverse prijzen gewonnen waaronder Camera D’Or voor beste
debuutfilm in Cannes. In de film wordt niet veel gesproken, maar beelden en lichaamstaal kunnen veelzeggend en genoeg zijn. De film gaat over de liefde tussen twee jongeren die er in een vijandige omgeving alleen maar aan kracht door wint.

Regisseur: Warwick Thornton

Scenario: Warwick Thornton

Australië, 2009, 101 minuten

Met: Rowan McNamara, Marissa Gibson, Mitjili Napanangka Gibson, Scott Thornton

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.