Asser Filmliga

Romance & cigarettes

16 oktober 2006, 12:00 uur / 17 oktober 2006, 12:00 uur

‘Romance & cigarettes’ is te omschrijven als een ‘working class opera’ en gaat over een man die moet kiezen tussen zijn vrouw en zijn minnares.

Nick (James Gandolfini) is een staalarbeider uit New York die is getrouwd met Kitty (Susan Sarandon), een sterke maar zachtaardige vrouw met wie hij drie volwassen dochters heeft. Sinds kort heeft hij een vurige affaire met de roodharige Tula (Kate Winslet).

Als zijn vrouw hem betrapt en Tula zich aan hem wil binden, wordt Nick een gevangene van zijn eigen oerdriften. In zijn hart is hij een goede man maar nu moet hij alles in het werk stellen om een weg terug te vinden naar zijn gezin voor het te laat is en al zijn kansen verkeken zijn.

De film is een aaneenschakeling van krankzinnige scènes, knullige dansjes en door de acteurs gezongen liefdesliedjes van James Brown, Janis Joplin, Tom Jones en Bruce Springsteen.
Hoofdrolspeler Susan Sarandon: “De personages beginnen te zingen om uiting te geven aan hun gevoelens die ze niet in woorden kunnen vatten”.

John Turturro, de regisseur, omschrijft zijn film als een kruising tussen ‘Pennies from heaven’ en ‘The honeymooners’.

Regisseur: John Turturro

Scenario: John Turturro

Verenigde Staten, 2005, 115 minuten

Met: James Gandolfini, Susan Sarandon, Kate Winslet, Steve Buscemi, Christopher Walken

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.