Asser Filmliga

Rachel getting married

5 oktober 2009, 12:00 uur / 6 oktober 2009, 12:00 uur

Rachel plant een prachtige multiculturele bruiloft. De enige die roet in het eten kan en zal gooien is haar jongere zus Kym die net voor de zoveelste keer uit een afkickkliniek is ontslagen. Hoezeer de diverse familieleden ook proberen om de goede sfeer te bewaren, Kym maakt het hen wel verdomd lastig.

Langzamerhand krijg je inzicht in de verhoudingen in deze familie. De ouders zijn gescheiden en de zussen houden van elkaar, maar hun relatie is gecompliceerd. Natuurlijk is er in het verleden iets gebeurd dat iedereen probeert te verzwijgen en dat toch telkens de feestvreugde dreigt te verstoren. Hoewel er genoeg emoties onder de oppervlakte sudderen en er ook dikwijls woorden vallen, verandert ‘Rachel getting married’ niet in het soort familiedrama waar de personages met slaande deuren vertrekken.

Regisseur Jonathan Demme heeft al een lange staat van dienst. Hij regisseerde onder andere ‘The silence of the lambs’ en ‘Philadelphia’. Met ‘Rachel getting married’ heeft hij een realistische en sympathieke film gemaakt.

Regisseur: Jonathan Demme

Verenigde Staten, 2008, 114 minuten

Met: Anne Hathaway, Rosemarie DeWitt, Bill Irwin, Debra Winger

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.