Asser Filmliga

Pranzo di ferragosto

3 september 2010, 12:00 uur / 3 september 2010, 12:00 uur

In de openingsscène van ‘Pranzo di Ferragosto’ maken we kennis met vijftiger Giovanni in een kleine delicatessenzaak annex bar in een volksbuurt in Rome. Twee dingen worden al snel duidelijk: Giovanni houdt van wijn en van zijn moeder. Die liefde voor zijn moeder is vooral ook erg praktisch, gezien het feit dat hij nog altijd bij haar in huis woont.

Min of meer gedwongen door geldzorgen krijgt Giovanni op Ferragosto, een Italiaanse feestdag, ook de moeder en tante van zijn boekhouder in huis. Dat zorgt niet alleen voor enige kopzorgen, maar vooral ook voor een aantal opmerkelijke momenten. Zijn Ferragosto begint pas echt wanneer hij ook de moeder van een bevriende arts in huis mag verwelkomen….

‘Pranzo di Ferragosto’ is een heerlijke film. Hij kabbelt in loom tempo voort tot je bij de aftiteling ontdekt dat je ongemerkt verliefd bent geworden op de karakters: grande dame Valeria, rouwdouwer Marina, de stoïcijnse tante Maria, stiekemerd Grazia. Je wilt graag nog wat langer bij ze blijven.

Regisseur: Gianni Di Gregorio

Scenario: Gianni Di Gregorio

Italië, 2008, 75 minuten

Met: Gianni Di Gregorio, Valeria De Franciscis, Marina Cacciotti, Maria Cali, Grazia Cesarini Sforz

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.