Asser Filmliga

Piedras

24 november 2003, 12:00 uur / 24 november 2003, 12:00 uur

De weg die de vijf vrouwen uit deze debuutfilm van Ramón Salazar gaan, ligt vol piedras, stenen. Het zijn de brokstukken van waaruit wij het leven opbouwen’, aldus de regisseur. De schoenen die de vrouwen uit zijn film dragen vertellen hoe ze in het leven staan. In sloffende pantoffels of op hoge hakken.

Isabel bijvoorbeeld breidt dagelijks haar collectie schoenen uit, maar de dure Gucci exemplaren zijn geen vervanger voor de liefde die ze ontbeert bij haar echtgenoot.
Maricarmen heeft geen tijd en geen geld en geen designerschoenen. Ze probeert als chauffeur van een taxi te overleven nadat haar man is overleden en zij de kinderen van hem moet opvoeden. In haar taxi heeft ze haar onooglijke pantoffels aan.

In het leven van alle vrouwen uit deze film speelt wachten een rol. Wachten op de prins van hun dromen, wachten tot ze weer gaan leven… De piedras symboliseren het gebrek aan controle over het leven. Salazar schakelt in de film snel van personage naar personage en vervlecht verschillende levens met elkaar.

‘Piedras’ werd in 2002 genomineerd voor een Gouden Beer in Berlijn.

Regisseur: Ramón Salazar

Scenario: Ramón Salazar

Spanje, 2002, 130 minuten

Met: Antonia San Juan, Najwa Nimri, Victoria Peña, Mónica Cervera

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.