Asser Filmliga

Parque via

12 april 2010, 12:00 uur / 13 april 2010, 12:00 uur

De al wat oudere weduwnaar Beto is de huisbewaarder van een huis in Mexico-stad dat al enkele jaren te koop staat aangeboden. Hij bewoont een kleine kamer in de grote woning waarin hij al een levenlang werkzaam is. De eigenares is al een aantal jaren geleden met het andere personeel verhuisd en Beto bewaakt en zorgt voor het onderhoud van het pand tot het verkocht wordt.

Beto leidt er een eenzaam en monotoon leven, maar dat deert hem niet. Hij is content met zijn geïsoleerde bestaan: de villa is als een veilig eiland te midden van de gevaren en de chaos van een miljoenenstad als Mexico-city. Beto’s schaarse contacten beperken zich tot twee personen: de rijke eigenares, voor wie hij een diep respect voelt, en zijn vriendin Lupe die hem een keer per week bezoekt voor (betaald) sekscontact. Als op een dag het huis plotseling toch verkocht wordt, dreigt Beto zijn vertrouwde wereld en leven kwijt te raken…

Kun je een kluizenaar zijn in één van de grootse en drukste steden ter wereld? De met prijzen overladen ‘Parque via’ laat de surrealistische werkelijkheid van dit contrast zien in de persoon van Beto.

Een echte athouse film, waarbij de nadruk ligt op beelden, niet op dialoog en waar de verstilling beetje bij beetje het innerlijk van de hoofdpersoon ontsluiert.

Regisseur: Enrique Rivero

Scenario: Enrique Rivero

Mexico, 2008, 86 minuten

Met: Nolberto Coria, Nancy Orozco

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.