Asser Filmliga

Open hearts

19 mei 2003, 12:00 uur / 19 mei 2003, 12:00 uur

Met ‘Open hearts’ gaat regisseuse Susanne Bier verder in de Dogmatraditie. Wie de andere Dogmafilms als ‘Festen’, ‘The idiots’ en ‘Mifune’s last song’ heeft gezien zal deze film niet willen missen.

‘Open hearts’ is het verhaal van Joachim en Cecilie. Het leven van het jonge stel staat op z’n kop als Joachim wordt aangereden. De inzittenden van de auto, Marie en haar dochter voelen zich schuldig aan het incident.
Joachim komt terecht in het ziekenhuis waar Niels, de man van Marie, als arts werkzaam is. Marie vraagt Niels de hevig geschrokken Cecilie te steunen.
De situatie van Joachim is dermate ernstig dat hij vermoedelijk verlamd verder moet leven. Hij besluit met Cecilie te breken omdat hij haar geen toekomst te bieden heeft.
De steun die Niels aan Cecilie biedt wordt steeds intensiever door de regelmatige nachtelijke bezoeken van Cecilie aan het ziekenhuis. De situatie loopt uit de hand als tussen beiden een relatie ontstaat….

Dit op het eerste gezicht conventionele verhaal krijgt gaandeweg steeds meer kracht. Niet in de laatste plaats door het spel van de acteurs waaronder Paprika Steen, die ook in ‘Festen’ meespeelde.

Regisseur: Susanne Bier

Denemarken, 2002, 114 minuten

Met: Stine Bjerregaard, Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen, Birthe Neumann, Niels Olsen, Ulf Pilgaard, Sonja Richter, Paprika Steen

Filmagenda

Nieuwe films volgen zodra mogelijk.

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.