Asser Filmliga

North (Nord)

15 februari 2010, 12:00 uur / 16 februari 2010, 12:00 uur

Als Jomar, medewerker van een skicentrum zijn oude vriend op bezoek krijgt, krijgt hij te horen dat hij vader is van een 4 jaar oude zoon. De vriend heeft de afgelopen jaren bij de ex van Jomar gewoond en voor het kind gezorgd.

Jomar zijn leven is op dit moment een complete puinhoop, depressief en drinkt te veel, wil liever opgenomen zijn dan een baantje hebben. Eens was hij een talentvolle skiër die door een ongeluk in passieve wereld is terecht gekomen. Het kan hem allemaal niets meer schelen, het enige wat telt is de ‘Tunnel Disaster Week’ op National Geographic Channel. Het gaat allemaal mis, door zijn stommiteit krijgt hij brand met als het gevolg het skicentrum brandt af. Dit is voor hem de reden te vertrekken met een voorraad alcohol op een sneeuwscooter richting zijn zoon.

Een lange reis door een eenzaam wit landschap. Onderweg komt hij andere mensen tegen, die wonend op afgelegen plekken, blij zijn dat ze iemand tegen komen om tegen te praten. Ze delen hun eenzaamheid en vertellen elkaar verhalen. Het leidt tot schrijnende en droog komische situaties.

Regisseur: Rune Denstad Langlo

Noorwegen, 2009, 78 minuten

Met: Anders Baasmo Christiansen, Marte Aunemo, Celine Engebrigtsen, Kyrre Hellum

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.