Asser Filmliga

New York, I love you

11 januari 2010, 12:00 uur / 12 januari 2010, 12:00 uur

Het idee van het ‘Cities of Love’-project is erg aantrekkelijk.
Diverse regisseurs draaien binnen 24 uur een korte film, hebben een week voor de montage en moeten in hun bijdrage van een gevoel voor de stad blijk geven. In 2006 beet de mozaïekfilm ‘Paris je t ´aime’ het spits af: zeventien korte schetsen die beoogden heel Parijs op film te vangen.
Nu is New York aan de beurt, Shanghai komt hierna.

Bewoners en bezoekers van de Amerikaanse metropool kruisen elkaars pad. Soms hebben ze oog voor elkaar, soms leven ze compleet langs elkaar heen.
‘New York, I love you’ is een aaneenschakeling van elf korte films met als centraal thema het zoeken en vinden van liefde en warmte in de grote stad, die zelf het belangrijkste personage vormt.

Een mooi verhaal is dat van het oude stel dat op weg gaat naar de Brooklyn boardwalk waar ze trouw elk jaar hun huwelijksdag vieren. Tijdens de reis zijn de twee alleen maar op elkaar aan het mopperen.
Hij moet zijn voeten goed optillen, want dat geschuifel vindt zij maar niks. Al kibbelend komen ze aan bij het water, waar ze zwijgend naast elkaar staan en al snel duidelijk wordt dat het ondanks het gemopper en gekibbel wel goed zit met de liefde tussen deze twee mensen.

Regisseur: Diverse regisseurs

Frankrijk/Verenigde Staten, 2009, 110 minuten

Met: Bradley Cooper, Natalie Portman, Orlando Bloom, Julie Christie e.a.

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.