Asser Filmliga

Mystic river

26 januari 2004, 12:00 uur / 26 januari 2004, 12:00 uur

Nachtmerries komen in soorten en maten. En sommige zijn geen bedrog. Die van de jeugdige Dave vindt plaats op klaarlichte dag, wanneer hij met zijn vriendjes Jimmy en Sean op straat aan het ravotten is.

Deze duistere thriller speelt zich af in een oude volkswijk in Boston, waar de oorspronkelijke bewoners worden verdrongen door yuppen die de oude karakteristieke huisjes opkopen.

Iemand die standhoudt is Jimmy, ex-crimineel, vol geplamuurd met Ierse tatoeages. Nu baas van een succesvolle buurtwinkel. Vijfentwintig jaar nadat Dave werd ontvoerd slaat het noodlot opnieuw toe. Jimmy’s dochter wordt in de buurt op brute wijze vermoord en de vader verliest bijkans zijn verstand door de gedachte aan wraak. Zo worden Jimmy en de eveneens honkvaste Dave herenigd met hun oude makker Sean, die rechercheur is geworden en de zaak onderzoekt.
Wat er van hun vriendschap is overgebleven is onzeker, het staat vast dat door deze zaak oude wonden tergend langzaam worden opengereten. Dave heeft duidelijk een appeltje te schillen met de demonen uit zijn verleden. Wanneer uitgerekend hij verdacht wordt van de moord op Jimmy’s dochter, wint het moordmysterie aan emotionele zeggingskracht: de band tussen de drie onderling begint te slijten.

Beklemmend en fantastisch geacteerd drama over (on)schuld en boete.

Regisseur: Clint Eastwood

Verenigde Staten, 2003, 137 minuten

Met: Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden, Thomas Guiry, Laura Linney

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.