Asser Filmliga

Mio fratello è figlio unico

18 augustus 2008, 12:00 uur / 19 augustus 2008, 12:00 uur

Elke filmliefhebber herinnert zich ongetwijfeld de meesterlijke en meeslepende Italiaanse productie ‘La meglio gioventu’. Het scenario van ‘Mio fratello è figlio unico’ is van dezelfde regisseur. Ook zijn film speelt zich af tegenover een nauwkeurig gereconstrueerde historische achtergrond, namelijk de woelige jaren zestig en zeventig. In dit kader van het recente verleden schetst de filmmaker zijn personages, ditmaal afkomstig uit de arbeidersklasse.

Opnieuw staan twee broers tegenover elkaar. De jongste, Accio, voelt zich achteruitgesteld en zet zich af tegen zijn ouders, zijn opvoeding en het politieke bewind. De oudere, Manrico, koestert geen twijfels en kiest voluit voor de linkse ideologie, maar ook voor zijn carrière Het is een verhaal over een conflict tussen twee maatschappijvisies en geplaatst in de toenmalige politieke en sociale context.

‘Mio fratello è figlio unico’ is een typisch Italiaanse film, enerzijds zijn er de maatschappelijke tegenstellingen, anderzijds de meeslepende emoties van het leven van alledag. Wat deze knap gemaakte film tot een ontroerende karakterstudie maakt. Een film om van te genieten!

Regisseur: Daniele Luchetti

Italië, 2006, 100 minuten

Met: Elio Germano, Riccardo Scamarcio, Diana Fleri

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.