Asser Filmliga

Martha Marcy May Marlene

12 november 2012, 12:00 uur / 13 november 2012, 12:00 uur

Martha is haar echte naam. Ze wordt door de leden van de commune, waarbij ze zich heeft aangesloten, Marcy May genoemd. Martha ontsnapt in het begin van dit psychologische drama uit een griezelig blije commune, die eigenlijk gewoon een sekte is. Compleet verward klopt het meisje aan bij haar oudere zus Lucy die, met haar nieuwe man, tijdelijk haar intrek heeft genomen in een groot zomerhuis gelegen aan een meer.
Zus Lucy krijgt niet boven tafel waarom Martha zich zo merkwaardig gedraagt en aan angstaanvallen lijdt. Ted vervult de rol van buitenstaander, die aanvankelijk zijn schoonzus omarmt, maar door haar rare gedrag steeds minder met Martha te maken wil hebben.
Wat er in die commune met Martha is gebeurd, onthult regisseur-scenarist Sean Durkin mondjesmaat met pijnlijke flashbacks.

‘Martha Marcy May Marlene’, het speelfilmdebuut van Sean Durkin, vertelt parallel twee essentiële episodes uit het leven van het getroebleerde titelpersonage. Haar hereniging met haar familie en haar ervaringen bij de sekte zijn door Durkin met elkaar versneden.

Durkin won op het Sundance Festival van 2011 de prijs voor beste regisseur.

Regisseur: Sean Durkin

Scenario: Sean Durkin

Verenigde Staten, 2011, 102 minuten

Met: Elizabeth Olsen, Brady Corbet, Hugh Dancy, John Hawkes, Sarah Paulson

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.