Asser Filmliga

Margin call

23 januari 2012, 12:00 uur / 24 januari 2012, 12:00 uur

Een grote investeringsbank dreigt een biljoen dollar te verliezen. Wordt het buigen of barsten? De financiële thriller ‘Margin call’ volgt gedurende een etmaal het leven van betrokkenen die hun hart of hun portemonnee zullen volgen.

De film begint met een ontslagronde, als eerste teken van slecht nieuws. Eén van de ontslagen analisten (Stanley Tucci) geeft een computerbestand aan één van zijn jongere collega’s (Zachary Quinto). ‘Margin call’ is een film waarin we mensen naar computerschermen zien staren, terwijl hun ogen langzaam groter worden. Hun ontzetting, dat is duidelijk, is niet die van mensen die zich zorgen maken over huisuitzettingen en pensioengelden van anderen, maar de ontzetting van mensen die hun bonussen zien verdampen, hun auto moeten inleveren en afscheid moeten nemen van hun park views.

Debuterend regisseur Chandor wist veel talent bij elkaar te krijgen voor deze film. Kevin Spacey is geweldig als wanhopige leidinggevende, die misschien meer morele waarden heeft dan sommige collega’s, maar geen nee kan zeggen tegen het geld en Jeremy Irons is fantastisch als de baas van het bedrijf, die de moeilijke knopen zonder enige problemen doorhakt.

Regisseur: J.C. Chandor

Scenario: J.C. Chandor

Verenigde Staten, 2011, 105 minuten

Met: Kevin Spacey, Jeremy Irons, Demi Moore, Paul Bettany, Stanley Tucci, Zachary Quintoi,

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.