Asser Filmliga

La stanza del figlio

21 januari 2002, 12:00 uur / 21 januari 2002, 12:00 uur

Heel Italië heeft gehuild om het tweede deel van ‘La stanza del figlio’ en ook de gewone, niet al te hysterische critici schreven vanuit Cannes hun tranen niet te hebben kunnen verbergen. Het thema van de film: wat gebeurt er met een gezin als opeens een geliefde overlijdt.

Het gezin is dat van Giovanni (Moretti), een nobele opgeruimde en altijd geduldige psychiater. Giovanni is vader van twee puberkinderen, Irene en Andrea en echtgenoot van Paola (Laura Morante). Als Giovanni gaat joggen met zijn zoon Andrea voelt hij zich het sterkst met hem verbonden, verder praten zij weinig met elkaar. Als Giovanni hun zondagse afspraak om te gaan joggen opschort voor een noodbezoek hoort hij bij terugkeer dat Andrea overleden is. Een tragedie die het eerder zo hechte gezin uit elkaar dreigt te scheuren.

‘La stanza del figlio’ roept vanwege de thematiek een vergelijking op met ‘Sous le sable’. ‘La stanza del figlio’ laat echter een wat optimistischer geluid horen met het meisje Arianna, de vriendin van Andrea, als reddende engel, en zeker ook door de troostrijke muziek van Nicola Pioviani.

Regisseur: Nanni Moretti

Italië, 2001, 90 minuten

Met: Nanni Moretti, Laura Morante, Jasmine Trinca, Giuseppe Sanfelice, Sofia Vigliar, Silvio Orlando

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.