Asser Filmliga

La noche de los girasoles

8 december 2008, 12:00 uur / 9 december 2008, 12:00 uur

De levens van verschillende mensen komen door een reeks heftige gebeurtenissen samen in een web van geweld, misleiding en moord.

In een veld vol zonnebloemen wordt het levenloze lichaam van een tiener ontdekt. Tegelijkertijd volgt een verkoper de gebeurtenissen op televisie, terwijl in een klein dorp in Castilla-León de ontdekking van een prehistorische grot zorgt voor de nodige opwinding. De hoofdcommissaris van het dorp denkt ondertussen na over zijn pensioen, terwijl zijn schoonzoon (en mogelijke opvolger) wil ontsnappen aan de verveling van zijn baan en huwelijk. Esteban, zijn vriendin Gabi en natuurfotograaf Pedro komen naar het dorp om de grot te onderzoeken, maar ze ontdekken meer dan ze zouden willen. Op ingenieuze wijze blijken de verhalen een link te hebben en wordt duidelijk dat de personages allemaal zo hun eigen geheim mee te dragen.

De film bestaat uit zes delen. Elk deel wordt verteld vanuit het perspectief van één of twee van de hoofdpersonen, die in de andere delen een bijrol vervullen. De kijker leert de persoonlijke levens van de personages kennen, voordat ze als hoofdrolspelers in de centrale plot worden opgevoerd. De mensen in de film zijn gewone mensen die geconfronteerd worden met plotselinge geweldsontwikkelingen. De film laat zien hoe mensen daar verschillend op reageren en daar op inspelen en soms persoonlijk gewin uit denken te kunnen halen. Mensen komen naar voren met hun goede en slechte karaktertrekken, zonder dat ze daarmee op eenvoudige wijze kunnen worden ingedeeld bij de ‘goeden of de slechten’.

Regisseur: Jorge Sánchez-Cabezudo

Scenario: Jorge Sánchez-Cabezudo

Spanje, 2006, 123 minuten

Met: Carmelo Gómez, Judith Diakhate, Celso Bugallo, Manuel Morón

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.