Asser Filmliga

Happy together

25 mei 1998, 12:00 uur / 25 mei 1998, 12:00 uur

Gelukkige geliefden zijn overal hetzelfde. Maar geliefden die elkaar verlaten zijn uniek in hun emoties en de manier waarop zij uit elkaar gaan. Ho en zijn vriend Lai, allebei uit Hong Kong, zijn naar Argentinië vertrokken om opnieuw te beginnen.

Op een snelweg ten zuiden van Buenos Aires loopt hun stormachtige relatie voor de zoveelste keer spaak. Ho belandt in de prostitutie en Lai vindt een baantje als portier in een tangobar. Wanneer Ho op een avond de bar bezoekt, merken ze allebei dat ze elkaar toch niet echt los kunnen laten. Lai beweert wel dat hij niet weer aan een seksuele relatie met Ho wil beginnen maar als deze, na een gevecht met een klant, bloedend bij hem voor de deur staat, laat hij hem toch binnen. Het samenleven op Lai’s kleine kamer gaat gepaard met veel gekibbel over praktische zaken. Eigenlijk kunnen ze niet met en niet zonder elkaar…

Een van de collega’s van Lai is Zhang, een jongen uit Taiwan die erg gefascineerd raakt door Lai. Wanneer hij vertrekt, vraagt hij of Lai iets op zijn walkman wil inspreken; het kan hem niet schelen wat, desnoods iets wat hem dwarszit.

Na het vertrek van Zhang verandert Lai nog een keer van baan om geld te verdienen voor zijn terugkeer naar Hong Kong. Op afstand observeert hij zijn ex-minnaar Ho, maar hij weigert hem opnieuw te ontmoeten. Dan gaat hij op zoek naar Zhang.

Regisseur: Wong Kar-wai

Scenario: Wong Kar-wai

Hong Kong, 1997, 93 minuten

Met: Leslie Cheung Kwok-wing, Tony Leung Chiu-wai, Chang Chen

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.