Asser Filmliga

Gomorra

18 mei 2009, 12:00 uur / 19 mei 2009, 12:00 uur

‘Gomorra’ is een realistisch en rauwe film gebaseerd op het gelijknamige boek van de jonge Italiaanse onderzoeksjournalist Roberto Saviano. De film biedt een blik in de wereld van de Camorra, de maffia van Napels. Witwaspraktijken, afpersing en wapen- en drugshandel beheersen de gehele economie en het maatschappelijke leven van de stad.
De film ‘Gomorra ‘ volgt het leven van een aantal mensen met hun belevenissen van het Camorra voetvolk tot het middenkader. Een keurige onopvallende oudere geldloper, die vele huizen bezoekt, een kledingmaker die door iedereen wordt uitgemolken, een illegale afvalstorter met zijn handlangers en nog twee overmoedige jonge criminelen die dromen van een eigen clan. Allen proberen ze hun eigen weg te vinden.

‘Gomorra’ gefilmd op locatie met vooral amateuracteurs uit de regio, is een authentieke en ongeromantiseerde schets van de bijna onontkoombare cyclus van hebzucht, corruptie en moord in de straten van Napels. Sinds de verschijning van het bekroonde boek is Saviano een van de meest bedreigde mensen in Italië.

De film is winnaar van de Grand Prix op het Film Festival van Cannes 2008.

Regisseur: Matteo Garrone

Italië, 2008, 137 minuten

Met: Salvatore Abruzzese, Simone Sacchetino, Salvatore Ruocco

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.