Asser Filmliga

Earth

24 maart 2008, 12:00 uur / 25 maart 2008, 12:00 uur

In ruim anderhalf uur maakt ‘Earth’ een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven. ‘Earth’ confronteert ons door middel van beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet.

De documentaire volgt de dagelijkse strijd met de natuur van onder meer een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en bultrugwalvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop. Zo wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigd.

Alastair Fothergill en David Attenborough filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest. ‘Earth’ is daarmee de duurste documentaire ooit, de kosten bedroegen 45 miljoen euro en aan de totstandkoming is vijf jaar gewerkt. Door het gebruik van de nieuwste speciale technieken, konden de dieren van grote afstand- en toch in close-up- gefilmd worden.

Regisseur: Alastair Fothergill, Mark Linfield

Engeland/Duitsland, 2007, 99 minuten

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.