Asser Filmliga

De rouille et d’os

22 oktober 2012, 12:00 uur / 23 oktober 2012, 12:00 uur

Ali (Matthias Schoenaerts) is 25 jaar en woont in Noord-Frankrijk. Hij heeft geen geld, maar wel een zoontje van 5 waar hij voor moet zorgen. Met Sam gaat hij naar Antibes aan de Côte d’Azur, waar zijn zus woont. Sam is hem plotseling in de schoot geworpen: de moeder, met wie hij allang geen relatie meer had, is in Amsterdam opgepakt voor de handel in drugs.

In een nachtclub ontmoet hij de mooie Stéphanie (Marion Cotillard). Ze heeft een ongelooflijk beroep: orkatrainster in het waterpark in Antibes. Nadat een show met orka’s uitdraait op een drama voor Stéphanie, brengt een nachtelijk telefoontje Ali en haar bij elkaar. Tussen hen zal een speciale relatie ontstaan, sensueel en met bijzondere spelregels. En wanneer aan Ali wordt voorgesteld om deel te nemen aan clandestiene gevechten om geld te verdienen, besluit Stéphanie om hem hierin te steunen.

Audiard weet van het onwaarschijnlijke liefdesverhaal, losjes gebaseerd op verhalen van de Canadese schrijver Craig Davidson, een meeslepende en overtuigende film te maken. Net als in zijn overdonderende gevangenisdrama ‘Un prophète’ (2009) spelen bruut geweld en criminaliteit een belangrijke rol.

Filmkrant: “Indrukwekkend hoe Schoenaerts (‘Rundskop’) van deze impulsieve spierbundel een diep menselijk portret neerzet”.

Regisseur: Jacques Audiard

Frankrijk/België, 2012, 120 minuten

Met: Marion Cotillard; Matthias Schoenaerts

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.