Asser Filmliga

Das Leben der Anderen

3 september 2007, 12:00 uur / 4 september 2007, 12:00 uur

‘Das Leben der Anderen’ speelt in Oost-Berlijn 1984. De val van de muur is nog ver weg. De bevolking wordt onder de duim gehouden door de Stasi, de Oost-Duitse geheime politie.

De succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman en zijn geliefde de actrice Christa-Maria Sieland, zijn populaire intellectuele sterren in de DDR. Maar hun acties en vooral hun gedachten zijn niet altijd in lijn met de ideologie van de socialistische heilstaat.
De minister van Cultuur is erg geïnteresseerd in Christa-Maria en geeft Stasi-agent Wiesler opdracht de twee af te luisteren. Zoals gewoonlijk begint de bureaucratische Wiesler plichtsgetrouw aan zijn opdracht. Boven hun appartement, op zolder luistert hij dag en nacht hun levens af. Maar hoe meer hij in hun levens wordt betrokken, des te meer moeite hij heeft loyaal te zijn aan de staat.

‘Das Leben der Anderen’ heeft al vele filmprijzen in de wacht gesleept waar onder dit jaar de Oscar voor Beste Buitenlandse Film, European Film Award 2006 en winnaar publieksprijs International Film Festival Rotterdam 2007.

Regisseur: Florian Henckel von Donnersmarck

Scenario: Florian Henckel von Donnersmarck

Duitsland, 2006, 135 minuten

Met: Martina Gedeck, Ulrich Mühe, Sebastian Koch, Ulrich Tukur, Thomas Thieme

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.