Asser Filmliga

Celebrity

8 mei 2000, 12:00 uur / 8 mei 2000, 12:00 uur

Roem is een terugkerend onderwerp in het werk van Woody Allen. ‘Celebrity’ gaat daarover en meer nog over het lege leven der filmsterren.

In deze film onderneemt Allen een poging om beroemdheid in de jaren negentig te definiëren. De in zwart-wit gedraaide film dringt binnen in de van hypes aan elkaar hangende wereldjes van de film, het theater, de mode en de literatuur. Dat leidt tot een aantal aardige taferelen, zoals een amok makende Leonardo DiCaprio als arrogante filmster, en Charlize Theron als een polymorf pervers fotomodel.

Daarnaast zijn er twee mooie hoofdrollen van Judy Davis en Joe Mantegna. Davis bewijst eens te meer dat zij een ideale Allen-actrice is en minstens zo neurotisch als Allen zelf, balancerend op de grens waar irritatie omslaat in humor. De manier waarop zij verandert van een geremde, intellectuele lerares Engels in een oppervlakkige, maar des te gelukkigere societyjournalist is een genot om naar te kijken, terwijl Mantegna zeer innemend is als haar verloofde.

Regisseur: Woody Allen

Scenario: Woody Allen

Verenigde Staten, 1998, 113 minuten

Met: Kenneth Brabagh, Judy Davis, Joe Mantegna, Famke Jansen, Leonardo DiCaprio, Wynona Ryder, Charlize Theron, Melanie Griffith

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.