Asser Filmliga

Bram Fischer

25 september 2017, 20:00 uur / 26 september 2017, 20:00 uur

LET OP! Na de zomer beginnen onze films om 20:00 ipv 20:30…

Bram Fischer is een telg uit een hoog aangeschreven Afrikanerfamilie. Advocaat bij het diamantbedrijf De Beers en een man die alles riskeert bij de verdediging van een groep ANC-leden waaronder Nelson Mandela in het historische Rivona-proces. De zaak is vernoemd naar de plek waar de militante tak van het ANC werd opgepakt toen zij aanslagen tegen het apartheidsregime voorbereidden. Fisher was zelf eigenlijk één van hen die slechts bij toeval net niet aanwezig was toen zijn kameraden werden opgepakt.

De verhaalstijl van de film is gegoten in een spannende thrillervorm met uitgebreide rechtbank scenes en de verbeten jacht van de Zuid-Afrikaanse politie op eenieder die zich verzet tegen het regime. Fischer kan zich niet in de kaart laten kijken terwijl zijn vrienden in de beklaagdenbank zitten. De uitstekend acterende Peter Paul Muller maakt die tweestrijd uitstekend voelbaar.

* Op dinsdag 26 sept. is regisseur Jean van de Velde aanwezig voor een inleiding en vragen. Jean van de Velde is één van de meest gerenommeerde
Nederlandse regisseurs van het moment. Zijn oeuvre omvat een indrukwekkende lijst van meer dan 15 speelfilms en diverse gouden kalveren voor beste film, beste regie en beste scenario.

Regisseur: Jean van de Velde

Scenario: Jean van de Velde, Dominic Morgan, Matt Harvey

Nederland/Zuid-Afrika, 2017, 124 minuten

Met: Peter Paul Muller, Antoinette Louw, Sello Motloung

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.