Asser Filmliga

Bombón – el perro

24 april 2006, 12:00 uur / 25 april 2006, 12:00 uur

In de film rijdt Juan doelloos door Patagonië, hij raakte zijn baan kwijt en probeert onderweg wat geld te verdienen. We zien een leeg bestaan in een rustig tempo geloofwaardig neergezet.
Onder weg helpt Juan een vrouw met autopech en als dank krijgt hij een geheel witte, Argentijnse dog die met zijn trotse uiterlijk een eigenaardige combinatie vormt met de verlegen Juan.

Tot verbazing van Juan gaan er plotseling allerlei deuren voor hem open die altijd gesloten bleven en lijkt financiële voorspoed binnen handbereik. Bombón is voor zijn baas het symbool voor de toekomst, van hoop, en soms ook gewoon een lastig beest die niet doet wat z’n baasje wil.

Zoals Juan eerst een vreemd koppel vormde met zijn hond, zo wordt hij vervolgens een amusant komisch duo met de energieke Walter. Dat twee volwassen mannen hardop dromen over hun enorme succes op shows en in Amerika, levert een droogkomisch effect op.

Carlos Sorin (‘Historias minimas’) werkte met ‘niet acteurs’. Juan was parkeerwachter en na de film werd hij dat weer. Sorin tovert een eenvoudig verhaal om in een feelgood movie met prachtige vergezichten en warme observaties van het arbeidersleven in Patagonië.

Regisseur: Carlos Sorin

Argentinië, 2004, 97 minuten

Met: Juan Villegas, Walter Donado en Gregorio als Bombón

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.