Asser Filmliga

Bella Martha

2 juni 2003, 12:00 uur / 2 juni 2003, 12:00 uur

Feel good-movie, over de kunst van het liefhebben en de kunst van het koken.

De alleenstaande Martha (Martina Gedeck) is een gevierde chef-kok van een trendy restaurant in Hamburg. Wanneer haar zus om het leven komt en ze diens 8-jarig dochtertje Lina in huis neemt heeft Martha een probleem. Lina wil ondanks het feit dat Martha zich uitslooft in de keuken niet eten. Het enige wat ze wil is haar vader en Martha belooft de man op te sporen, ook al weet ze weinig meer dan dat hij een Italiaan is en Giuseppe heet.

Wanneer Martha na een paar dagen terugkomt in het restaurant merkt ze tot haar schrik dat haar bazin de Italiaanse hulpkok Mario (Sergio Castellito) heeft aangesteld. Ze kan in hem niets anders zien dan een rivaal die haar uit haar keuken wil werken en begint een stille strijd tegen hem: wie kan het beste Italiaans koken.

De verhouding tussen Martha en Mario verbetert pas als de laatste erin slaagt om Lina weer aan het eten te krijgen. De relatie tussen tante en nichtje blijft echter moeizaam. Als de opgespoorde Giuseppe overkomt om zijn dochtertje op te halen wordt het voor Martha tijd de zaken voor zichzelf op een rijtje te zetten….

Regisseur: Sandra Nettelbeck

Scenario: Sandra Nettelbeck

Duitsland, 2000, 107 minuten

Met: Martina Gedeck, Sergio Castellito, Maxime Foerste, Sören Ulrich Thomsen

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.