Asser Filmliga

Babel

19 februari 2007, 12:00 uur / 20 februari 2007, 12:00 uur

‘Babel’ is een meeslepende en emotionele film van regisseur Alejandro Gonzáles Iñárittu.
De cast bestaat uit een aantal minder maar ook zeer bekende namen zoals Brad Pitt en Cate Blanchett.
De film is opgenomen in vier verschillende landen, gebruikmakend van acteurs en lokale bevolking. ‘Babel’ is het laatste deel van de trilogie als opvolger van ‘Amores perros’ en ’21 Grams’.

In de afgelegen Marokkaanse woestijn waken twee jongens gewapend met een geweer over hun kudde geiten. Bevangen door verveling besluiten ze het geweer te testen. Een enkel geweerschot veroorzaakt echter een kettingreactie die de levens van een aantal mensen op drie verschillende continenten niet alleen met elkaar verbindt, maar ook voorgoed verandert.

Een Amerikaans stel (Brad Pitt en Cate Blanchett), een rebelse dove Japanse tiener met haar vader en een Mexicaanse au pair die zonder toestemming twee Amerikaanse kinderen over de grens meeneemt, hebben een onwaarschijnlijke connectie. Zij zullen elkaar echter nooit ontmoeten, omdat ze niet in staat zijn om met elkaar te communiceren.

Opnieuw komt deze Mexicaanse regisseur met een film waarin verschillende levens en bijbehorende verhaallijnen met elkaar verweven worden. Evenals in ‘Amores perros’ en in ‘21 Grams’ is het een ongeluk dat een drietal tragische verhalen met elkaar verbindt.

‘Babel’ kreeg in Cannes de prijs voor de Beste Regie.

Regisseur: Alejandro Gonzáles Iñárittu

Verenigde Staten, 2005, 142 minuten

Met: Cate Blanchett, Brad Pitt, Gael García Bernal, Koji Yakusho, Kikuchi Rinko

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.