Asser Filmliga

As it is in heaven (Så Som I Himmelen)

4 september 2006, 12:00 uur / 5 september 2006, 12:00 uur

Daniel Dareus is een bevlogen dirigent die zijn leven lang ernaar streefde zijn passie voor de muziek over te brengen op zijn publiek. Nu dreigt zijn hart de strijd op te geven en wordt hij gedwongen zijn carrière vaarwel te zeggen. Radicaal neemt Daniel afscheid van zijn vroegere bestaan. Hij vestigt zich in zijn geboortedorp, waar hij prettig anoniem van de stilte wil gaan genieten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zodra de dominee erachter komt wie er in zijn gemeente is teruggekeerd legt hij beslag op hem.

Het kerkkoor kan wel een stimulans gebruiken voor hij het weet is Daniel weer even gedreven als voorheen. Zijn activiteiten leiden alleen tot veel beroering in de kleine gemeenschap. De zoete Lena weet de starre Daniel te ontdooien waarna alle dorpsgenoten te maken krijgt met ‘innerlijke muziek’. Dit gaat niet zonder slag of stoot.

Schaamteloos sentimenteel is de film wat de Zweden erg aarsprak. De film was daar een enorm kassucces en kreeg een Oscarnominatie voor de Beste Buitenlandse Film 2005.

Regisseur: Kay Pollak

Zweden, 2004, 132 minuten

Met: Michael Nyqvist, Frida Hallgren, Niklas Falk, Verena Buratti, Babro Kollberg

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.