Asser Filmliga

Aquarius

30 oktober 2017, 20:00 uur / 31 oktober 2017, 20:00 uur

De Braziliaanse grande dame Sonia Braga speelt de gepensioneerde muziekcriticus Clara die het opneemt tegen een malafide vastgoedbedrijf. Zij is de laatste huurder van een verouderd appartementencomplex aan het strand van Recife, dat meedogenloze projectontwikkelaars willen slopen. De weerspannige Clara weigert haar appartement op te geven en krijgt daarbij te maken met corruptie in de verschillende lagen van de Braziliaanse klassenmaatschappij.

Weinig filmmakers kunnen menselijkheid en vervreemding zo verbeelden als regisseur Kleber Mendonça Filho. Hij neemt daarbij de tijd om een sociaal netwerk rond Clara op te bouwen, dat haar wortels in de wijk zichtbaar maakt. Langzaam komen ook allerlei geheimen boven tafel rond de corruptie waarmee zoveel bedrijven in Brazilië zijn geïnfecteerd.

Aquarius is een uitdagende, zinderende film over menselijke- en maatschappelijke verhoudingen, waaraan niets geijkt of voorspelbaar is. Winnaar van talloze prijzen, onder meer voor de formidabele hoofdrolspeelster.

Regisseur: Kleber Mendonça Filho

Scenario: Kleber Mendonça Filho

Brazilië, 2016, 145 minuten

Met: Sonia Braga, Maeve Jinkings, Irandhir Santos, Humberto Carrão, Barbara Colen

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.