Asser Filmliga

Angèle et Tony

19 september 2011, 12:00 uur / 20 september 2011, 12:00 uur

Dit debuut van voormalig journaliste Alix Delaporte speelt zich af in de ruige kustregio van Normandië. Een jonge moeder en een norse visser vinden elkaar, allebei beschadigd door het leven. Ze verlangen naar elkaar, maar uit zelfbescherming houden ze datgene wat hen het dierbaarst is voor zich.

Angèle heeft twee jaar in de gevangenis gezeten en al die tijd heeft ze haar zoontje niet gezien. Gehavend maar gelouterd begint ze, voortgestuwd door een sterke levenswil, haar nieuwe bestaan in het vissersplaatsje Port-en-Bassin. In dit wonderschone dorpje wonen haar ouders, die twee jaar lang de zorg voor haar zoontje op zich hebben genomen. Hier ontmoet ze Tony, een man die in alle opzichten haar tegenpool is, introvert en afstandelijk. Ook hij heeft een gehavende ziel. Ondanks zijn verlangen naar Angèle, houdt hij haar op afstand, terwijl Angèle juist toenadering zoekt.

‘Angèle et Tony’ is een ingetogen, fijnzinnige film, die nooit sentimenteel wordt. Dat is mede de verdienste van de Clotilde Hesme (Angèle) en Grégory Gadebois (Tony). Met name Hesme weet met één enkele blik, stilte of korte zin meer uit te drukken dan duizend woorden.

Regisseur: Alix Delaporte

Scenario: Alix Delaporte

Frankrijk, 2010, 87 minuten

Met: Clotilde Hesme, Grégory Gadebois, Evelyne Didi, Jérôme Huguet

Filmagenda

Nieuwe films volgen zodra mogelijk.

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.