Asser Filmliga

A family

31 oktober 2011, 12:00 uur / 1 november 2011, 12:00 uur

De Rheinwalds zijn een beroemde Deense bakkersfamilie, waarvan Ditte de jongste generatie vertegenwoordigt. Haar eigen dromen en ambities zijn echter anders. Als ze een droombaan bij een galerie in New York krijgt aangeboden, besluit ze samen met haar vriend Peter deze kans te grijpen. De toekomst lijkt stralend, het leven vrolijk en simpel. Dan neemt het leven opeens een andere wending.

‘A family’ begint verraderlijk luchtig. Vervolgens zien we Ditte en Peter worstelen, zij verheugt zich op de nieuwe stap in haar carrière, maar blijkt onverwacht zwanger. Vader Rikard ondertussen, is na een chemotherapie genezen verklaard en besluit alsnog te trouwen. ‘A family’ kabbelt wat voort als een leuke familiekroniek waarin vooral tot leven komt, de diepe liefde tussen Ditte en haar lieve, hardwerkende bakkersvader.

Het omslagpunt is de schokkende scène waarin Rikard zijn eerste attaque krijgt. De chemo is mislukt, de kanker uitgezaaid en de tumoren zijn onoperabel. Rikard is stervende. De hersentumor verandert Rikards persoonlijkheid volkomen. Hij ontsnapt in zijn ondergoed uit het ziekenhuis, scheldt zijn naasten de huid vol en probeert de ontroostbare Ditte te dwingen de bakkerij over te nemen.

Regisseur: Pernille Fischer Christensen

Denemarken, 2010, 102 minuten

Met: Johan Philip Asbæk, Lena Maria Christensen, Jesper Christensen

Archief

Druk op de beginletter van de titel of zoek op titel, regisseur of jaar van eerste vertoning.